Omega 3 – жоғары концентрацияланған және жақсы тазартылған өнім, ол көбінесе дәрумендер мен минералдармен толықтырылады.
Омега 3-тің пайдалы қасиеттері:
- Ағзаның инфекцияларға төзімділігін арттырады;
- Тромбоздың, атеросклероздың, тамыр проблемаларының, жүрек ауруларының алдын алады;
- Артық салмақпен, рахитпен, көру қабілеті патологиясымен күреседі;
- Шаш пен тырнақты күшейтеді.
Бірақ, полиқанықпаған май қышқылдарын холециститтің асқынуы кезінде, геморрагия, өттегі тастар және препарат компоненттеріне жеке төзбеушілік кезінде қабылдауға болмайды.
Дұрыс шешім қабылдау үшін науқастың жағдайын дұрыс бағалау керек. Егер ағзада жалпы витамин тапшылығы болса, онда табиғи түрдегі өнім - капсулаларға артықшылық берген жөн. Өсімдіктерден синтезделген Омега-3 қабылдау балыққа аллергиясы бар адамдарға қажет болады.